GAMES THAT I LIKE

GAMES THAT I LIKE

A Tesshi-e az utóbbi időben remake-eket készített

2015. december 18. - herma

amit nem tudok igazán mire vélni, lévén cirka egy éves játékokról beszélünk. Augusztusban írtam a Happy Escape 9-ról, azóta első körben október 3-án jelentkezett az N's Room Escape-pel, ami érzésem szerint nem sikerült olyan jól, és a fejlesztőcsapat munkáit jobban ismerők is írták, hogy mintha újra puffogtatnák a régebbről ismert fordulataikat. Lehet, hogy ők is érezték, hogy kell egy kis kreatív szünet, és azért döntöttek így, mindenesetre ez a két felújítás kifejezetten jó lett!

tesshi-e15dec.png

Igaz, én nem játszottam egyikkel sem anno, most utólag (szigorúan és közvetlenül a remake után) kipróbáltam őket, és bizony eleve is jók voltak. Aki már akkor is követte a tesshi-e tevékenységét, azért ne keseredjen el, mert bár tényleg "ugyanazok" a játékok, de mindegyikben vannak új csavarok, lényegesen különböző részek, ahol meg nem, ott is más a konkrét kód. Ja, és az egész úgy ahogy van, újra lett rajzolva, és már csak ezért is érdemes nekik állni! A Happy Escape 7-nek olyan jómódú parasztház hangulata lett, hogy az embernek kedve lenne néhány napig feltöltődni ott. A karácsonyi tematikájú (ami persze most is esedékes, akárcsak tavaly), Mikulásos Happy Escape 8 pedig az eredetileg is vonzó, meleget és  meghittséget árasztó borospincéből mintha egy maffiózó vöröstéglás luxusnyaralójába került volna át, ide nem csak karácsonyozni mennék, hanem ott döglenék egészen Szilveszterig!

A kettő közül amúgy mintha a 8-as számú lenne jobban átdolgozva, és emiatt egy fokkal jobbnak tartom, de ezt csak az olyanoknak mondom, akik legfeljebb az egyiket hajlandók kipróbálni...

A lelkesebbeknek viszont rögtön felkínálom bemelegítésnek az idejekorán általam közzé nem tett N's Room Escape-et is, mert most nosztalgiázva az is rendben volt azért, sőt, az itt mindjárt következő képen (ami most a link a játékhoz) látható feladvány pl. nagyon szellemes volt.

mild106.png

Akkor már meg is jegyzem, mert adja magát, hogy angolul általában nem árt legalább valamennyire tudni az escape játékokhoz, vagy legalább szótárazni picit, ha gyanús, hogy egy szónak fontos lehet a jelentése is. Ja, és külön a tesshi-e játékoknál pedig az indítás előtt a Japanese-t átváltani English-re, hacsak nem a méltán egyre népszerűbb távolkeleti nyelv értő olvasásában vagyunk magabiztosabbak! (a teljesség kedvéért, utána egy opening startot nyomunk, aztán még egyszer el kell indítani, a kettő között opcionálisan lehet egy intro)

A hasznos taktikai tanácsok után következzék végre a Happy Escape 7 Remake, ahol szokás szerint össze kell gyűjtenünk 10 darab happy coin-t, hogy vidámabb legyen a napunk:

mild107.png

 

A Happy Escape 8 Remake-ben már a 10 érme sem elegendő, még egy igazán fincsi, frissen őrölt kávét is kell készítenünk a jó öreg Mikulásnak:

mild108.png

Amint látható, erre a játékra némileg megújították a kezelőfelületet. Az indítás pl. sokkal felhasználóbarátabb lett (hahó, azért English-re váltani továbbra se felejtsünk el, ha jót akarunk magunknak!), a pozícióváltó nyilakkal elsőre lehet, hogy nehéz hozzászokni, de így nyilván több aktív játékfelület marad. A tárgyak vizsgálatánál nem kell az idióta About item gombbal szórakozni, hanem 2 gyors klikk, és meg is van; és még a képernyőméret is megnőtt egy picit, szóval szerintem jót tett a fejlesztés!

Zárszóként még egyszer megjegyezném, hogy mennyire szépen vannak megrajzolva ezek a játékok, ill. remélem, hogy jövőre majd kapunk igazi újdonságokat is (szóval mindenki kápráztassa el a Mikulást a kávéjával ;-))!

Addig is boldog Karácsonyt kíván a tesshi-e!

Én meg még jelentkezem addig, mert már csak néhány nap választ el bennünket az év legfontosabb* játékának megjelenésétől (de még mindig nem árulom el, hogy mi az, de holnap is van nap ;-))!

 

Ui.: Aki mostanra olyannyira belelendült, hogy kíváncsi az eredetikre is, itt megtalálja őket: 7, 8. (melegen ajánlott)

 

*szigorúan a neutral Elements mellett természetesen!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://escapefromadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr798178712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása