GAMES THAT I LIKE

GAMES THAT I LIKE

Rég írtam az Esklavosról

2016. augusztus 08. - herma

Meg úgy egyáltalán, de erre nem térek ki. Legutóbb ugye pont újított egy nagyot Fede, és a sima képernyők közti lépegetés helyett komoly feladatokat kellett megoldani, hogy újabb és újabb szigetekre / világokba jussunk. Nekem nagyon tetszett a dolog, és úgy látszik neki is, mert idén eddig minden játéka hasonló szellemben fogant. Áprilistól "szerencsére" ő is hosszú pihenőre tért, és csak most rukkolt elő valami újjal, így "csak" 8 kis remekműnyi lemaradásom van. Úgy gondolom, ez így ideális két posztra leosztva. Maradi szokás szerint az elsővel kezdem.

esklavos_1.png

Az első három ha nem is összefüggő történetet mesél el, de egy sorozathoz tartoznak. Stains a kutyusunk, és az ő segítségével, vagy legalábbis az ő társaságában jutunk el jobbnál jobb helyekre. Az első részben egy fától indulunk, hamar találjuk meg a térképet, javítsuk meg a léghajónkat, és szerezzünk minél több aktiváló tárgyat a térképhez. Ezek kellenek ugyanis, hogy továbbléphessünk. A halászöblön és a sólyomfészken túl a Stains and the Giant címhez illően az óriáshoz is eljutunk:

stains_and_the_giant.jpg

A második részben a változatosság kedvéért (na jó, nem) a hegyekben vagyunk Stainsszel, és a repülőnk motorja füstölög. A kiinduló instrukciók ugyanazok, a Stains and the Yeti cím részben elárulja, hogy kivel fogunk találkozni utunk során, bár lesz ott még feltaláló is, meg ilyenek:

stains_and_the_yeti.jpg

A Stains and the Gurura minden marad a régiben, csak ezúttal a furgonunk robbant le az út szélén. Mielőtt eljutnánk a beígért guruhoz, még meglátogatjuk az építészt, meg a medvét is (ajaj, csak óvatosan!):

stains_and_the_guru.jpg

Az utolsó játék egy újabb sorozat kezdete. Annyira nem tematizált mint a kutyusos, az első rész a The Queen and the Dragon, de a másik két rész is ... és ... címmel van megáldva, viszont velük majd csak a következő Esklavos posztban találkozunk. A stílus is marad a térképes-kulcstárgyas-odajutós, hogy pontosan kik is vagyunk mi, és mi céllal, az nem igazán világos. Mint ahogy nekem elsőre a királynőt sem sikerült felismernem fiúcskás alkatának köszönhetően. Ettől még az egyik kedvencem Fede idei terméséből, gombászhatunk egy jót, eljuthatunk az ogrék erdejébe, aztán a sárkányhoz is felmászunk a hegytetőre:

the_queen_and_the_dragon.jpg

Folyt. köv., de addig is mindenkinek kimerítő barangolást kívánok az Esklavos mesebeli tájain. No meg egy kis fejtörést, és sok sikert!

A bejegyzés trackback címe:

https://escapefromadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr749639246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása