GAMES THAT I LIKE

GAMES THAT I LIKE

Nemsokára nagy dolog érkezik*, addig egy kis Esklavos

2015. december 17. - herma

amely az escape műfajon belül többnyire a könnyű kategóriát képviseli. Az alkotó Federico Rutenberg alighanem argentin, és már régi motoros, hiszen 2007-ben tört be a díjnyertes Esklavos-szal, ami egy igen mókás, groteszken bájos, és egyben zseniális folytatásos kis kalandjáték volt 17 részben.

pirate.png

Ugyan 2008-ra befejeződött, az oldalának neve viszont azóta is az maradt, ám az azóta készült munkái nem kapcsolódnak a névadó történethez. Viszont mostanra már közel kétszáz van belőlük, ami ugye nem kicsi szám, pláne, hogy lényegében mindet végigjátszottam :-). Általában egy epizódos escape game-eket készít, amelyeket többnyire azért - tematika alapján válogatva - sorozatba rendez (pl. Vampire Escape, Magic Island Escape, Pirate Coast escape). Leggyakrabban négy valamit kell megtalálni (egyebek mellett), és elhelyezni egy mágikus ajtóba, ami ettől kinyílik, és hopp vége is a játéknak. Túl sok teteje nincs, de hát ilyen ez! Nekem hamar belopta magát a szívembe, és igaz, voltak "ínségesebb időszakok", amikor csak hűségből követtem (meg jól jött az az 1-2 heti 5-15 perc, amíg elbíbelődtem velük), és amúgy sem a feladványai nehézségéről híres, viszont rendre fejleszti magát grafikailag, sőt, sokszor a stílusát megújítja, szóval azt kell mondjam, igazán kreatív a fickó, és kedves is (ha regisztráltok az oldalán, lehet dicsérni is, vagy akár kérdezni angolul, vagy spanyolul természetesen, szokott reagálni, humora is van).

Tehát: közel sem a kijutós játékok csúcsa, amit produkál, viszont egy üde, bájos és változatos színfolt (persze megvannak a maga kliséi), és ha csak nagyon rövid időre akarunk kikapcsolódni, ideális választás.

Amúgy jelenleg is fut még elvileg két kalandsorozata, de nem tüsténkedi agyon magát mostanában (itt szigorúan évekre kell gondolni :D). A The Ballad of Ketinetto-t nem sokkal azelőtt kezdte, hogy véget ért az Esklavos (2008!), és még csak 10 résznél tart, a legutóbbi 2013 májusi, viszont most tényleg készül a 11, már 62%-nál jár (vagy egy hónapja :-)). Amúgy egy kalózról szól (ha jól emlékszem egyáltalán, olyan régen volt...).

A másik pedig a Caila Raven, a kis boszorkánytanonc lányról, de az néhány rész után mintha átváltott volna RPG szerűségbe, de egy ideje mintha az is állna (egyébként meg nem a szívem csücske a műfaj, de ez az én bajom). Többet is írok majd ezekről, meg az egész munkásságáról, ha egyszer belekezdek a régóta magam előtt tologatott tervembe (a háttérmunkák most már nagyon előrehaladt állapotban vannak), meg még az is lehet, hogy idén csinálok egy Esklavos válogatást az idei termésből.

Most egyelőre - kedvcsinálónak - az utóbbi jó hónapban megjelent játékocskákat teszem ide. Aki még sosem játszott velük, és végigcsinálja őket egy óra alatt (nem külön-külön!) az azért nagyon ügyes!

Még tavaly januárban készítette Fede a Pirate Coast Escape-et, és csak mostanában kerített sort a "folytatásra" (ugye ezek mind standalone epizódok), viszont nem aprózta el, mert elkészült a 2., a 3. és a 4. részével is (dátum szerint nov. 14-én, 25-én, ill. dec. 9-én), először tehát jöjjenek ezek (a négyzet alakú képre kell először kattintani, majd a felugró ablakon a Play-t megnyomni):

"Egy karibi szigetre jöttél kincset keresni. Gyorsnak kell lenned, vagy a kalóz találja meg előbb!"

pirate_coast_escape_2.jpg

 

pirate_coast_escape_3.jpg

 

"Keresd meg az összes kincset, és szerezz egy csónakot, hogy elmenekülhess a szigetről!"

pirate_coast_escape_41.jpg

 

A Magic Waterfall Escape még 2012 nyarán jött ki (talán az utolsó volt, aminek nem "voltam ott" a megjelenésénél), és most, dec. 16-án érkezett a folytatás:

"Szökj meg a mágikus vízeséstől a 4 totemszem segítségével!"

magic_waterfall_escape_2.jpg

 

Végül, de nem utolsó sorban a The Visitors Esape egy új sorozat, amelyet októberben indított Fede, és tartalmaz némi szürreális cyber elemet, ennek dec. 9-én jelent meg a második epizódja:

"A dzsungel mélyére hatoltál, és kezded fáradtnak érezni magad. Milyen különös... Az az érzésed támad, mintha valaki figyelne, de amikor körbenézel, senkit sem látsz. Nagyon furcsa dolgok történnek itt, akármerre próbálsz elmenekülni, mindig ugyanoda jutsz vissza. Találd meg a kiutat, amint lehetséges!"

the_visitors_escape_2.jpg

 

Egyelőre ennyi, jó szórakozást!

 

Ui.: Némelyikben hallani egy kis flamenco gitározást, azt is Fede játszotta fel!

 

 *Egy hatalmas kedvencem készül el a napokban az eddigi legnagyobb szabású játékával, most még nem fedem fel, hogy ki az (holnap is van nap ;-))!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://escapefromadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr898157906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása