GAMES THAT I LIKE

GAMES THAT I LIKE

Tragikus szülinapi buli és groteszk színházi előadás Rusty Lake-nél

Két újabb epizód a Cube Escape sorozatban

2016. május 26. - herma

rustylake.jpg

A tavalyi év legjobbjainak összegzésénél nem keveset áradoztam a Rusty Lake világáról (méghozzá az előkelő 4. helynél), ahol is folyton-folyvást elmebeteg Lynchhangulat uralkodik. Az utóbbi évek egyik legegyénibb és legkreatívabb escape jellegű játéksorozatáról van szó, érdemes az elején kezdeni, így ajánlom a fenti linket mindenki figyelmébe! Idénre három ingyenes, és három, nagyobb szabású fizetős játékot ígért a csapat. Ebből két free epizód már elkészült, most pedig az eddigi legméretesebb projectjükön dolgoznak, új koncepciót ígérve, de természetesen a helyszín továbbra is a Rozsdás tó beteges meglepetésekkel teli vidéke...

De ez utóbbiról majd akkor, ha többet tudunk, addig meg: elsőként a Cube Escape Birthday született meg, amelyben 1939-be repítenek vissza, méghozzá Dale Vandermeer nyomozó gyermekkorába, pontosabban az egész élete legjelentősebb eseményének lehetünk tanúi, méghozzá az ő szemszögéből. Hogy, hogy nem, a szűk családi körben ünnepelt 9. születésnapjáról van szó, és ha van feketebetűs esemény az ember életében, hát ez az. Nem csoda, hogy detektív lett a későbbiekben, és mostantól mi is szorítunk neki, hogy Nyúl Urat egyszer végre lakat alá zárja!

Tessék-lássék:

rusty_lake_birthday.png

 

 

Már az iménti epizódban is ott volt egy utalás (mindenki látta a posztert a falon, sőt, játszott is vele), hogy mire számíthatunk a következő epizódban, és valóban, Rusty Lake színházába teszünk látogatást (igaz, a történet 32 évvel később játszódik, de ilyen piciny furcsaságon már fenn sem akadunk). Mondjuk a kialakítása alapján inkább kocsma, vagy jó indulattal szólva, mulató, de valóban van színpada, és a megfelelően aberrált varietéműsor sem marad el, bár annyira azért nem torkollik vérfürdőbe a mulatság, mint a Birthday esetében. Persze gyenge idegzetűeknek ez az epizód is csak a gyógyszeresláda közelében ajánlott!

Íme a Cube Escape Theatre:

rusty_lake_theatre.jpg

 

Végezetül pedig a blogjukon frissítették az időben kacifántos sztori eseményfáját, ide rakom a képet kicsiben, de rákattintva odamehetünk a méretes verzióért:

 

rusty_lake_chronology.png

 

No, hát egyelőre itt tartunk a sztoriban. Nem egészen egyértelmű, de mintha azt pedzegették volna, hogy az ez évre beígért 3. ingyenes epizód lesz az utolsó a gyilkossági ügyben, ami nekem még korainak tűnik, de ha sikerül elég ügyeseknek lenniük, meglehet, hogy nagyot csattan majd az állunk a padlón. Arról pedig szó sincs, hogy búcsút kéne vennünk az egy év alatt úgy megszeretett világtól, hiszen minden, amit alkotnak, ott játszódik, márpedig nagy terveket szövöget a team...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://escapefromadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr448677606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása