GAMES THAT I LIKE

GAMES THAT I LIKE

Napokon belül itt az Elements a Neutraltól!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2015. május 19. - herma

 

Azért olyan nagy szó ez, mert én cirka 2012 tavaszán ismerkedtem meg a "vállalattal", és akkor a legutóbbi komoly játékuk már másfél éves volt. És bizony új azóta sem jelent meg.

Tehát aki idejekorán ismerte a munkásságukat, az 4.5 évet kellett hogy várjon (és nyilván tette is, tűkön ülve). Jó, igaz, hogy eleve össz-vissz 6 db-os a kollekció, de azok mind a 2007-2010-es periódusban születtek (és bizony minden valamirevaló listán fent van legalább 3-4 közülük). Szóval már nagyon ideje volt. Bizakodni azért lehetett menet közben, mert volt egy bejegyzér (éveken át), hogy készül egy komolyabb darab, aminek az elkészítése hosszú időt vesz igénybe. Meg néhanapján évvége felé felbukkant egy-egy karácsonyi tematikájú minijáték. Mondjuk ezek is imádnivalók (sőt valójában ezek azok, mert ezek ha nem is olyan nehezek, de kedvesek, aranyosak, viccesek), és amelyik most (gy.k. 2014 végén) jelent meg, az már hozta magával a hírt, hogy nincs messze már a nagy nap...

Aztán most május 3-i az a bejegyzés, hogy jön az ELEMENTS, méghozzá még a hónap második felében (ott tartunk most, igaz, még csak az elején, de naponta nézni kell, hogy megjött-e már). Tuti, hogy nincs elaprózva, mert Mya, az alkotó minden játék nehézségét csillaggal jelöli, és hát a piszok nehezek sem kapnak tőle két csillagnál többet, eddig egyedül a Vision kapott 3-at, erre az újra meg rányomta a 4-est. Azaz be fogunk szarni...(illetve érzékenyebbek kedvéért: Azaz  papírt-ceruzát elő!)

Majdnem 5 évet kellett várni, aztán lehet, hogy még egyszer annyi lesz végigjátszani. Félreértés ne essék, ennek persze örülök!

Addig is kedvcsinálónak belinkelem a karácsonyi cuccot, ami egy kacsás játék. Illetve 3, amit az alkotó ajánl, hogy egymás után játsszunk. Az első mondjuk egy sima Hanoi tornyai (ha ismeri valaki), csak éppen csibegombócokból: Tower of Chicks

Másodjára már a helyszínen vagyunk, csak még nincs karáncsony. Azért nagyon aranyos, különösen a vége. Nehogy idő előtt azt higyjük, hogy vége! Chick Room Escape

(Ha valakinek ez is nehéz, az nem baj, de akkor még nagyon kezdő, biztos, hogy ne akarjon még az Elements-szel kezdeni. Hanem inkább menjen végig az oldal karácsonyi játékain, illetve növekvő rendben a csillagozás szerint..)

Végül pedig a felállás ugyanaz mint az előbb, csak már fel van díszítve a lakás. Illetve csak első ránézésre, mert azért a bútorok sem ugyanazok. Azért emlékeim szerint ez már hosszabb az előzőnél: Chick Room Escape - Xmas version

A végére két megjegyzés:

1) alighanem a háromból kettő már 2008-ban is  megjelent,  csak azóta lekerültek. Egyelőre nem sikerült visszanyomoznom, de gyanú (amúgy meg mindegy).

2) most rátaláltam Mya japán oldalára is, ahol kb. uaz a menü, de pl. 3 helyett 4 ilyesmi játéka van, meg találtam egy Morning Room elnevezésű 1*-ost. Épp csak rájuk néztem, az alapján nem egyértelmű, hogy kell-e tudni hozzájuk japánul. Talán nem, én biztos ki fogom próbálni őket (előbb-utóbb).

+1) Nem mintha annyira fontos lenne, de Mya vajon lány? Ugye úgy hangzik, meg kommentben olvastam rá hivatkozást, hogy she. De ő a bemutatkozásában a neméről nem tesz említést. Kicsit azért kíváncsi vagyok, mert nők között nem jellemző szakma a játékprogramozó, viszont Mya simán a műfaj top 5-jében benne van.

Ha tud vki vmit erről, megírhatná. Amúgy meg ha vkinek kérdése van vmelyik belinkelt játék menetével kapcsolatban (magyarul elakad), kérdezzen, alighanem tudok, és belátható időn belül fogok is válaszolni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://escapefromadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr757471614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása