GAMES THAT I LIKE

GAMES THAT I LIKE

Túl az Elements-en...

2015. május 22. - herma

 

Először is, a bizonyíték:

elements.png

Persze aki csak ezért látna neki, annak most elvettem a kedvét, de hát az olyannak nem is baj...

Szóval jócskán alábecsültem, hogy mi vár az emberfiára, pl. amikor azt mondtam, hogy csak az a cél, hogy kijussunk az ajtón. Na nem akarom elvenni senkitől a játék izgalmát, de szerencsére egy-két "jól irányzott" mondattal nem is lehet. Elképesztő mennyiségű munka, és ötlet van ebbe a gyöngyszembe beleölve. Döbbenetes, hogy 3 évig készítette Mya (gondolom szabadidejében), és totál ingyen közzéteszi. Persze nem szokatlan, hogy az escape game-ekért nem kell fizetni, de az ilyen hatalmas formátumú játékok már bizony nem szoktak ingyen elérhetőek lenni. Arról nem beszélve, hogy pillanatnyilag alighanem ez a műfaj csúcsa. Olyannyira, hogy Riven rajongók helyében sem hagynám ki (persze itt nincs sztori). 

A vége felé azt is össze tudtam rakni, hogy miért Elements a játék neve, bár nagy jelentősége nincs.

Hogy leírást csinálok-e, nem tudom. Minthogy valóban nem olvassa senki, amiket írok. De lehet, hogy megpróbálkozom vele, csak azért, hogy tapasztalatra tegyek szert benne (és mi más lehetne méltóbb tanítómester, mint ez a kreativitástól tobzódó monstrum). Mivel spoilerezésre nincs lehetőség, annyit tudok tenni, hogy fehér alapon fehérre írom, így csak akkor látszik valami, ha kijelöljük (a bal gombot lenyomva tartva elhúzzuk fölötte a nyilacskát). Nem elvetélt ötlet, miután eléggé lineáris a cselekmény, így nem történhet tragédia, ha valaki föntről lefelé haladva jut el az őt érdeklő részig. Más kérdés, hogy akkor eleve úgy is görgetheti a szöveget, hogy ne lássa meg. De mégiscsak kisebb az esélye a "balesetnek", meg alighanem a kísértés sem akkora, hogy előrepillantsunk. Asszem ezt most kellően túlmagyaráztam (magamnak :-)) ahhoz képest, hogy nem is biztos, hogy elkészül, na mindegy...

 

Ui.: Bő két hónap után elkészült, íme! Bár azt az eredendően nem rossz elképzelést a fehér alapon fehér szövegről végül is mellőztem (ill. a kódok tömör közlésénél mégiscsak...), szerintem elég terjengős a szöveg, hogy egy pillanatnyi véletlen ránézés ne ölje meg a meglepetéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://escapefromadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr217482588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása